مسیر تکامل مایکروسافت از dos تا ویندوز 10

سلام نمیدونم شما از چه سیستم عاملی کاربر کامپیوتر بودید و چقدر با این سیر تکامل آشنایی دارین و چند سیستم عامل رو تجربه کار باهاشو داشتین ،و شاید هنوز جز کاربرایی هستین که به ویندوز قبلیتون عادت دارین و دوست ندارین عوضش کنین با ما همراه باشید تا خلاصه ای از تجربیات خودم و خوندن مقاله از مجله های اینترنتی “زومیت” ، “آی تی رسان”،”بانه” و سایت “ویکی پدیا” با شما به اشتراک بزارم.
تا سال 1975 سیستمی ارزان قیمت به نام کامپیوتر برای مصارف شخصی و تایپ کردن وجود نداشت در پیشرفته ترین حالت با استفاده از ماشین تحریر صورت می گرفت.در همان سال بیل گیتس و پل آلن با تاسیس شرکت مایکروسافت مشغول به کار شدند ، هدف اصلی این شرکت این بود که در آینده هر فرد یک کامپیوتر شخصی داشته باشد
MS-DOS (Microsoft Disk Operating System)
درسال1980 شرکای شرکت مایروسافت ،سیستم عامل جدید را تحت عنوان MS DOS معرفی کرد. شرکت IBM به سرعت این نرم افزار را روی کامپیوترهای خود نصب کرد و DOS به عنوان یک سیستم عامل جدید در بین کاربران رواج یافت.مردم به سرعت شروع به استفاده از این زبان کردند در این سیستم عامل یک خط فرمان وجود داشت که دستورات باید در آنجا تایپ می شد، کاربران مجبور به تایپ کردن های طولانی بودند تا بتوانند از امکانات نرم افزارها استفاده کنند.
Windows 1.0 – 2.0 (1985-1992)
در سال 1982 مایکروسافت تصمیم گرفت سیستم عامل جدیدی بسازد که کاربر در هنگام کار با آنها راحت تر باشد. در 20 نوامبر سال 1985 و استفاده کردن آن توسط کاربران ، به دلیل اینکه دستورات هر کدام در پنجره هایی باز می شدند، واین کار راحت تر از شکل قبلی بود، توسط خود آنان با نام ویندوز معروف شد.
در این نسخه کاربران فقط با حرکت دادن یک موشواره (mouse) روی پنجره ها و کلیک کردن برای آنها دستورات اجرا می شدند.این نسخه ویندوز 0،1 نام گرفت.
در تاریخ 9 دسامبر 1987 نسخه جدید ویندوز تحت عنوان ویندوز 2 وارد بازار شد. شکل گرافیکی در ویندوز 2 تغییر چشم گیری کرده بود ،کاربر می توانست برنامه هایی را که بیشتر به آنها نیاز داشت بر روی دسک تاپ قرار دهد تا قابل دسترس تر باشد
در 22 می سال 1990 مایکروسافت باز هم از نسخه جدیدی از ویندوز تحت عنوان ویندوز 3،0 رونمایی کرد در این مرحله گرافیک کامپیوتری تا حدی بهبود یافت و ویندوز توانست 16 رنگ را پشتیبانی نماید و طراحی ظاهری آیکن ها قابل قبول تر شد. امکاناتی که در ویندوز 3.0 اضافه شدند شامل مدیر برنامه، مدیریت فایل و مدیریت چاپ و بازی بود که البته بازی ها به صورت تک نفره بودند چون امکان چند کاربری در این نسخه ها موجود نبود.
در ویندوز 3، فلاپی دیسک جهت افزایش حافظه مجازی عرضه شد که در ابعاد بزرگی ساخته شده بودند.
ویندوز NT
در ویندوز NT نیز مانند سایر نسخه های دیگر تغییراتی مشاهده می شد. در این نسخه به امنیت توجه بیشتری شد چون کامپیوترها به شبکه متصل می شدند .تا این نسخه از ویندوز فقط یک کاربر می توانست از سیستم استفاده نماید اما این بار شرکت مایکروسافت خاصیت چند کاربری را نیز به این نسخه اضافه کرد. این سیستم عامل 32 بیتی است و چند وظیفه ای می باشد.
Windows 95
این بار در 1995 نسخه جدید ویندوز، با نام ویندوز 95 برای کاربرانی که منتظر سیستم عامل جدید مایکروسافت بودند عرضه شد ، در کنار همه تغییرات دیگر ، گزینه ای وجود داشت که بیش از همه توجه کاربران را به خود جلب کرده بود و آن هم اضافه شدن دکمه Start به دسکتاپ کامپیوتر بود، این منو بسیاری از کارها را برای کاربر راحت تر و در دسترس تر می کرد، که می توان به برخی تنظیمات از جمله تنظیم ساعت ، تاریخ ، زبان و …اشاره کرد و با این منو کاربران می توانستند به همه برنامه های نصب شده روی کامپیوتر خود دسترسی داشته باشند. در این دوره مردم روی به دنیای مودم و ایمیل آورده بودند به همین خاطر شرکت برای جلب رضایت مشتریان خود امکاناتی نظیر اینترنت ،که از طریق dial-up امکان پذیر بود
داستان سیستم عامل های ماکروسافت به اینجا ختم نمیشه این پست ادامه داره…
درباره ساناز لاغری
سلام من ساناز لاغری هستم طراح سایت و برنامه نویس و مدرس دوره های کامپیوتر قراره تو این سایت این تجربه ها رو با هم به اشتراک میزاریم
نوشته های بیشتر از ساناز لاغری