مسیر تکامل مایکروسافت از dos تا ویندوز 10 قسمت 2

ادامه پست قبلی درباره سیر تکامل سیستم عامل ها میرسیم به
Windows CE
این نسخه از سیستم عامل ویندوز برای دستگاه های کوچک مانند دستیاران دیجیتال شخصی ” PDA “ها رایانه های دستی تولید شده توسط خود شرکت مایکروسافت در سال 1996 طراحی شد. Windows CE رابط کاربر گرافیکی (GUI) بسیار شبه به ویندوز 95 داشت و کار برای کاربرانی که با ویندوز 95 آشنا بودند راحت شده بود.
ویندوز 98
در حالی که کامپیوتر به خانه کاربران وارد شده بود نیاز به سیستم عاملی بود که برای این دسته از کاربران راحت تر باشد و برای استفاده آنان طراحی شود. مایکروسافت به همین دلیل سیستم عامل جدیدش را با نام ویندوز 98 ، در 1998 وارد بازار کرد. این سیستم عامل برای خانه ، اداره و کافی نت مناسب بود. امکان Quick Launch(دسترسی سریع) اضافه شد ، برنامه مورد نظر باید روی این نور قرار می گرفت تا در مواقع لزوم از همان جا و بدون نیاز به اینکه به استارت رفت یا از روی دسک تاپ اجراکرد،بر روی این نوار اجرا کرد. امکان دیگری که در این نسخه ظاهر شد بستن سریع پنجره ها بود. از دیگر ویژگی های اضافه شده که قابل توجه است، ادغام کردن مرور گر وب (Internet Explorer) با این نسخه بود .
ویندوز ME
نسخه جدید ویندوز این بار برای کاربرانی که به موسیقی و دیدن فیلم علاقمندند نیز توجه کرد و نرم افزارهای Windows Movie Maker و Windows Media Player را برای آنان اضافه نمود . در این نسخه که یک امکان فوق العاده وجود داشت و آن هم System Restore بود . این امکان به نحوی بود که اگر کاربر متوجه خرابی سیستم خود شد و اگر این خرابی از لحاظ نرم افزاری باشد کاربر می تواند کامپیوتر خود را به چند روز قبل که هنوز مشکلی نداشت برگرداند تا تمام برنامه های نصب شده در آن مدت و فایل های ایجاد شده را حذف کند و خرابی رفع شود..
ویندوز 2000
ویندوز 2000 که اغلب با نام مخفف شده آن W2K شناخته شده است و سیستم عاملی است که قابل نصب بر روی کامپیوتر و لپ تاپ است. ویندوز 2000 بر اساس نسخه NT Workstation 4.0 ساخته شد . این نسخه چون بیشتر در شبکه کاربرد داشت با امنیت بسیار بالا تر و قابلیت استفاده از سخت افزارهای سریع تر و بهتر تولید شده بود. اجرای برنامه های کاربردی، وصل شدن به اینترنت و دیدن سایت ها، دسترسی به فایل ها ، سخت افزارها و سایر منابع شبکه ،با این ویندوز امکان پذیر است.
امکاناتی جدیدی که در این نسخه اضافه شد شامل قابلیت plug and Play نصب برنامه ها به راحتی انجام می گرفت، سخت افزارها نیز راحت تر برای آن تعریف می شدند و با سیستم تطابقت پیدا می کردند. و به علت سازگاری زیاد با شبکه و امکانات زیادی که داشت می توانست به صورت بی سیم شبکه شود و امکان ارتباط با USB، IEEE ۱۳۹۴، و Infraredرا داشت.
Windows Mobile
سیستم عاملی برای تلفن های هوشمند و دستگاه های تلفن تولید شده در شرکت مایکروسافت با نام Windows Mobile در سال 2000 عرضه شد. این سیستم عامل بر اساس ویندوز CE ساخته شده بود و کار با آن بسیار شبه به کار با سیستم عامل تولید شده برای کامپیوترها بود.
ویندوز xp
این بار شرکت مایکروسافت شکل ظاهری ویندوز را تغییر داد و یک طراحی مجدد انجام داد ونام این سیستم عامل را که در 2001 وارد بازار فروش کرد، ویندوز XPنهاد. در این سیستم عامل 25 زبان پشتیبانی می شدند که یکی از آنها زبان فارسی بود . ویندوز xp در دو نسخه ی Home (برای کاربران عادی) و Professional(برای کاربران حرفه ای) تولید شد . از امکانات این نسخه plug and play و اتصال به شبکه بی سیم است.این سیستم عامل از استاندارد امنیتی بی سیم x 802.11 بهره برده است.
کار کردن با ویندوز XP به دلیل تغییراتی که در منوی استارت ، نوار وظیفه و کنترل پنل ایجاد شد ، بسیار راحت تر شد.بیشترین فروش شرکت مایکروسافت مربوط به این سیتسم عامل می شد.
کاربران در ویندوز XP بیشتر با ویروس ها آشنا می شدند چون اطلاعات بیشتری به آنان در مورد ویروس ها داده شد. و هر وقت احساس ویروسی شدن سیستم خود را می کردند، میتوانستند با دانلود آنتی ویروس این مشکل را رفع نمایند و به مرور متوجه این شدند که ایمیل های مشکوکی که دریافت می کنند، ممکن است آلوده به ویروس باشد پس باید در باز کردن آنها با احتیاط رفتار کنند و هر ایمیلی حتما نباید مشاهده شود.
Windows Server
ویندوز سرور یکی از محصولات شرکت مایکروسافت است. نسخه های ویندوز تولید شده از سایر نسخه های تولید شده توسط شرکت های رقیب قوی تر اند. این نوع از سیستم عامل ها برای شرکت های ارائه خدمات شبکه ، اینترنت ، میزبان های اینترنت( intranet hosting) ، پایگاه داده ، enterprise-scale messaging و موارد مشابه بسیار موثر و کارآمد هستند.
ویندوز ویستا
باگذشت 6 سال پس از ویندوز XP و در سال 2006 ،سیستم عامل جدید مایکروسافت با عنوان ویستا وارد بازار شد. تا آن لحظه هیچ سیستم عاملی تا این اندازه از لحاظ امنیتی در سطح بالایی نبوده است . نرم افزار با استفاده از حساب کاربری با نصب برنامه هایی که به ویروس آلوده بودند ، جلوگیری می کرد.سیستمی که کار رمز نگاری را انجام می داد Bit Locker نام داشت، کار امنیت سیستم بر عهده او بود. از تغییرات دیگر این نسخه تغییر در میدیا پلیر بود.
ویندوز ویستا به یک ویندوز قابل اطمینان ، امنیت بالا، قابل توسعه و سهولت در گسترش، قابلیت کنترل کارایی و عملکرد بهتر نسبت به ویندوز xp ، معروف است. در این نسخه مشکلات سخت افزاری که برای سیستم روی می دهد قابل تشخیص بودند. این نسخه آخرین نسل از تهدیدها را شناسایی می کرد ، و سعی می کند آنها را رفع نماید . اگر سیستم به جای خاموش کردن در حالت sleep قرار بگیرد زمان راه اندازی سریع تر می شد و این حالت مصرف کمی دارد. در بسیاری از موارد ویندوز ویستا و xp از یک سخت افزار یکسان استفاده می کنند.
Windows Home Server
این نسخه در ژانویه 2007 معرفی شد. (WHS) برای اتصال و شبکه کردن چندین کامپیوتر در خانه ایجاد شده بود. Windows Home Server به کاربران امکان اشتراک گذاری فایل های صوتی ، متنی، چند رسانه ای و… را می دهد. همچنین به کاربران این امکان را می دهد که به طور خودکار از کامپیوتر های شبکه نسخه پشتیبان ” backup ” تهیه کنند. از طریق برنامه Windows Media Connect، Windows Home Server به کاربران اجازه می دهد هر رسانه واقع در WHS خود را با دستگاه های سازگار به اشتراک بگذارید.
پست بعدی پرونده سیر تکامل ویندوز رو میبندیم پس همراه من باشید
درباره ساناز لاغری
سلام من ساناز لاغری هستم طراح سایت و برنامه نویس و مدرس دوره های کامپیوتر قراره تو این سایت این تجربه ها رو با هم به اشتراک میزاریم
نوشته های بیشتر از ساناز لاغری